Loading

Статті

Що таке профілактика ПК та ноутбука
09.08.2021 2464

В процесі експлуатації персональних комп'ютерів та ноутбуків обов'язковим є своєчасне проведення профілактичних робіт. Це дозволяє продовжити працездатність дорогих вузлів ПК, зменшити ймовірність програмних збоїв. Періодичність цих робіт безпосередньо залежить від умов експлуатації та завантаженості комп'ютера.

Персональні комп'ютери, що розташовані в офісах і використовуються повний робочий день, як не дивно, працюють у більш стабільній обстановці. У них немає частих перезавантажень, та є однотипне програмне забезпечення, більш надійний антивірусний захист, постійні кваліфіковані користувачі. Домашня ж техніка піддається більш екстремальним навантаженням — постійна зміна програм, доступ в інтернет, побутовий пил та ін. Ноутбуки працюють ще в більш жорсткому режимі: механічні та температурні коливання, висока вологість, ймовірність попадання бруду всередину корпусу.

Профілактика персонального комп'ютера

  1. У приміщенні, де встановлений комп'ютер необхідне щоденне вологе прибирання (в виробничих і учбових — 2 рази на день).

  2. На початку робочого дня необхідне протирання монітора, системного блоку і периферійних пристроїв. Для цього краще використовувати спецзасоби, особливо, якщо до комп'ютера мають доступ кілька фахівців. Щотижня необхідно протирати ділянки столу під моніторами, системними блоками, принтерами, іншими пристроями.

  3. Періодичність діагностики програмного забезпечення та операційної системи, ефективності антивірусного захисту залежить від важливості інформації, що зберігається на комп'ютерах. У банківській системі така робота проводиться щодня. Для домашнього комп'ютера достатня періодичність 1 раз на півроку. Краще довірити цю справу спеціалісту.

  4. Технічне обслуговування (діагностика материнської плати, процесора, оперативної пам'яті, жорстких дисків, відеокарти, блоку живлення, чистка та змащування кулерів, видалення пилу з внутрішніх областей монітора, системних блоків і клавіатур) проводиться не рідше 1 разу на рік. Дослідження показали, що, наприклад, своєчасна заміна термопасти на кулері процесора дозволяє практично втричі збільшити термін його служби.

Профілактика ноутбука

До особливостей профілактики ноутбука (крім обов'язкового виконання перерахованих вище робіт) слід віднести такі пункти:

  1. Необхідно проводити вологе чищення кейса (рюкзака) для перенесення комп'ютера, щоб пил не забивався в отвори ноутбука.

  2. Слідкувати за тим, щоб пристрій не перегрівався для цього розміщуйте його на рівній поверхні та не допускайте закриття отворів вентилятора.

  3. Видалення пилу всередині ноутбуку проводиться методом часткового розбирання (зняття задньої панелі та видув пилососом, можна холодним феном) не менше 1 разу на рік. Особливу увагу слід приділити видаленню дрібних частинок і крихт в області клавіатури.

Проведення технічних профілактичних робіт вимагає високої кваліфікації виконавця. В перевіреному сервісному центрі ви зможете отримати необхідні послуги з профілактики ноутбуку та комп’ютера.
Попередня стаття
Наступна стаття
09.08.2021 1556
Як продовжити життя холодильника: часті поломки та як їх уникнути

Ми зібрали шість порад, які продовжать життя холодильнику

Дивитися
27.09.2021 2024
Часті поломки телефону і як їх уникнути

Ми вирішили перерахувати розповсюджені причини неполадок, за якими вам може знад...

Дивитися
09.08.2021 2465
Що таке профілактика ПК та ноутбука

В процесі експлуатації персональних комп'ютерів та ноутбуків обов'язкови...

Дивитися
27.09.2021 2024
Часті поломки телефону і як їх уникнути

Ми вирішили перерахувати розповсюджені причини неполадок, за якими вам може знад...

Дивитися