Loading

Статті

Як продовжити життя холодильника: часті поломки та як їх уникнути
09.08.2021

На термін справної роботи холодильника впливає багато факторів. Щоб вам не довелося звертатися до сервісу вже в перший рік експлуатації пристрою, ми зібрали шість порад, які продовжать життя холодильнику. 

  1. Транспортуйте правильно. Звертаємо вашу увагу, що холодильник не транспортують у горизонтальному положенні. Внутрішні полиці необхідно вийняти заздалегідь, дверцята заклеїти скотчем, а компресор, якщо його видно, додатково закріпити.

  2. Встановлюйте рівно. Залишайте невелику відстань від стіни та витримуйте рівень. Допустимий легкий нахил назад, щоб дверцята краще прилягали під власною вагою. Не ставте холодильник на відстані меншій ніж 59 см з опалювальними та нагрівальними приладами, плитою, духовкою або мікрохвильовкою.

  3. Мийте та розморожуйте. Періодичної розморозки потребують холодильники, що не мають системи автоматичної розморозки NoFrost. При цьому мити будь-який холодильник потрібно хоча б раз на три місяці, або навіть частіше, та не використовувати агресивні миючі засоби та абразиви. У моделях зі стінкою, що “плаче” потрібно тримати цю саму стінку в чистоті, тому що може засмітитися стік води, що знаходиться знизу. У разі засмічення стоку його акуратно прочищають спеціальним пристроєм або чимось негострим та гнучким.

  4. Перешкоджайте втратам тепла. Не можна ставити в холодильник теплі та гарячі продукти. Намагайтеся перешкоджати втратам тепла в камерах, тому що це дає додаткове навантаження на компресор і, відповідно, він швидше вийде з ладу.

  5. Бережіть ущільнювач та відчиняйте дверцята за ручку. Необхідно стежити за станом ущільнювача дверей, особливо якщо в будинку сухе повітря. Якщо ущільнювач вийде з ладу, то втрату тепла та підвищене навантаження на компресор гарантовано.Не можна відчиняти дверцята за ущільнювач, бо він обов'язково з часом пошкодиться.

  6. Не зберігайте на холодильнику речі. У верхній частині холодильника часто вмонтовані електричні плати. Тому категорично не можна влаштовувати на холодильнику склад із газет, журналів, книг, щоб верхня частина не перегрівалася.

Важливий момент у дотриманні правил експлуатації холодильника – догляд за отворами, які призначені для стоку конденсату. Вода може потрапити у простір між камерами, що призведе до іржавіння та подальшої поломки побутової техніки. Також іноді слід витирати пил під холодильником і за ним. Багато пилу навколо може призвести до того, що компресор зламається або станеться замикання та займання проводки. 

Важливо, щоб холодильна та морозильна камера працювали без перебоїв. Якщо вони були вимкнені, то потрібно пройти не менше 10 хвилин, перш ніж техніка знову буде підключена до живлення. Також не слід експлуатувати прилад протягом тривалого часу в режимі максимального навантаження. Максимальна потужність може бути встановлена ​​лише на короткочасний період. Оптимальна потужність роботи холодильника – середня/низька. Дбайливе ставлення до холодильника дозволить значно продовжити термін експлуатації.

Попередня стаття
Наступна стаття
09.08.2021 2449
Що таке профілактика ПК та ноутбука

В процесі експлуатації персональних комп'ютерів та ноутбуків обов'язкови...

Дивитися
09.08.2021 2084
Правильна експлуатація електротранспорту і випадки, що підлягають ремонту

Основні правила експлуатації електротранспорту

Дивитися
09.08.2021 2449
Що таке профілактика ПК та ноутбука

В процесі експлуатації персональних комп'ютерів та ноутбуків обов'язкови...

Дивитися
27.09.2021 2012
Часті поломки телефону і як їх уникнути

Ми вирішили перерахувати розповсюджені причини неполадок, за якими вам може знад...

Дивитися